Hoe te leren om van jezelf te houden werkende tips

Mensen die echt van zichzelf houden – wie zijn ze? Narcistische eGoers die geen vrienden hebben, of gelukkige en zelfvoorziening van persoonlijkheden? Psychologen Mikhail Labkovsky en Veronica Alexandrova helpen dit probleem te begrijpen en vertellen hoe je een gezonde liefde voor jezelf kunt ontwikkelen.

een. Realiseer je zelfvoorziening en neem jezelf mee

Veel ouders leren kinderen van zichzelf te houden voor iets, ze zeggen dat het belangrijk is om constant iets te bewijzen, wees goed. Beroemde psycholoog Mikhail Labkovsky beweert gewoon van jezelf te houden. Herhaal elke dag: “Ik vind ik leuk”. Op zoek naar de spiegel, herhaal: “Ik vind alles leuk. Alles wat ik zie, ik ben tevreden met mij. “. Vergeet niet dat je niet beter of slechter bent dan iemand, jij bent jou.

Begin de manier van liefde voor jezelf met bewustzijn en maak je tekortkomingen en vergeving voor de voormalige fouten. Dit betekent niet dat het niet nodig is om te streven naar ontwikkeling, stop alleen met schelden en veroordeeld.

Hoe te geloven: Geverifieerde tips

2. Volg negatieve overtuigingen en verander ze

De reden voor een hekel aan zichzelf ligt vaak in duurzame negatieve overtuigingen. Dus, een persoon kan denken dat hij de odditeit verplettert en duizenden bewijs geeft om dit te bevestigen. Deze eigenschap is echter niet aangeboren, maar verworven, en daarom kan het worden gewijzigd.

Psycholoog Veronika Alexandrova legt uit dat de psyche van een persoon is gerangschikt om aandacht te schenken aan wat de diepe overtuigingen bevestigt en tegelijkertijd alle gevallen negeren. Om van jezelf te houden:

 1. Bekijk jezelf en bepaal je eigen overtuigingen over jezelf. Bijvoorbeeld, wanneer je iets vergeten bent, denk je stom en onbetrouwbaar.
 2. Elke keer, op zoek naar een dergelijke gedachte, zoek dan naar een andere verklaring van de situatie. Neem alleen niet alle schuld en verantwoordelijkheid.

Hoe een nieuw leven te starten en gelukkig worden

Let op je voortgang en lof jezelf voor hen. Het zal helpen om een ​​positieve houding tegenover jezelf te vormen.

3. Vergelijk jezelf niet met anderen

Als je onszelf voortdurend vergelijkt met anderen, verschijnt een gevoel van minderwaardigheid. Een persoon valt in een oneindig wiel van lijden en achtervolgen voor iemand en zijn successen. Ieder van ons kan alleen jezelf zijn en je leven heeft geleefd.

De enige persoon met wie om zichzelf te vergelijken, is jij. Het is belangrijk om niet alleen de bereikte resultaten te vergelijken, maar kreeg ook nieuwe kennis en bewustzijn. Vraag dagelijks dergelijke vragen:

 • Wat ik wenser werd dan gisteren dat ik een nieuw leerde?
 • Welke lessen brachten me vandaag?

"Wat een ellende ik ben": Hoe ontdoen je van zelfroep en uitdaging?

Deze vergelijking motiveert, helpt bij het begrijpen van wat je moet werken en waar te streven.

4. Zorg voor jezelf

Liefde voor jezelf: GettyImages

De aandacht wordt aanbevolen om aandacht te besteden aan de psycholoog Sarah-Len Mutivsex. Allereerst is het geassocieerd met het lichaam, maar niet alleen met hem. Zorg voor jezelf is in alles wat we doen voor de gezondheid:

 • Fit evenwichtig, drink genoeg water.
 • Giet en rust.
 • Weigeren slechte gewoonten.
 • Sport.

Bovendien is het belangrijk om interessante films te bekijken en naar je favoriete muziek te luisteren, deel te nemen aan hobby, communiceren met mensen die leuk vinden en goed naar je verwijzen.

vijf. Pas persoonlijke grenzen aan

Velen in de kindertijd worden geleerd om gehoorzaam te zijn, de verlangens verlaten en tolereren wat je niet leuk vindt, ten gunste van andere mensen. Dus een persoon went dat voor liefde die je nodig hebt om iets te doen dat ik wil, maar wat wacht op hem.

Hoe u vriendelijker voor mensen en uzelf wordt: effectieve tips

Psychologie Marina Markukova adviseert om te bepalen wat persoonlijk voor u is toegestaan ​​en onaanvaardbaar in relaties met geliefden, geliefden, vrienden, collega’s. Tolereer het gedrag dat niet leuk vindt. Beleefd en correct over het onmiddellijk over.

Dankzij de oprichting van persoonlijke grenzen, zullen mensen begrijpen hoe ze zich met u moeten gedragen en de communicatie comfortabeler zal worden. Bovendien zal het helpen om met mensen om te gaan.

6. Handelen volgens je verlangens

Stop met rondkijken naar de mening van anderen. Vaak drukken mensen zich niet volledig, “verbergen” hun identiteit, omdat ze bang zijn om andere mensen te beledigen of over zichzelf te horen. Verlegen of dansen of dansen in het publiek, bang om de afkeuring van anderen te veroorzaken of het voorwerp van hun sarcasme te worden.

Hoe stoppen met het zijn van slachtoffer: praktische psycholoog tips

Vrij van deze angst en leer praten en doen wat je wilt. Begin met kleine: kies kleding en gerechten zelf, uitdrukkelijke wensen over mede-vrije tijd. Hoe meer je jezelf vertrouwt en handelt volgens je verlangens, hoe meer liefde voor jezelf wordt geopenbaard.

7. Wees verantwoordelijk voor je leven

Wat er ook gebeurt, vraag jezelf de vraag “hoe ik deze situatie heb gemaakt?”En schilder de antwoorden. Probeer zoveel mogelijk antwoordopties te vinden. Het helpt bij het weergeven van anderen in wat je hebt en welk leven leven, stop met klagen over anderen en janken.

Samen met de goedkeuring van de verantwoordelijkheid is het begrip van wat je leven in handen is en alleen jij het kunt veranderen. Maak een lijst met je sterke kwaliteiten en, vertrouw erop, kies een levenspad.

Hoe te leren “Nee” te zeggen zonder een schuldgevoel

8. Weigeren veroordeling en afgunst

Love Path: GettyImages

Veroordeling van anderen, jaloezie, constante mopperen en ontevredenheid met het leven nemen veel energie en krachten. Dit negatief komt van binnenuit, dat wil zeggen, een persoon houdt hem in zichzelf. Hoe meer mensen andere mensen veroordelen, hoe meer je jezelf in het kader rijdt, streven naar achtig, blijf niet uit de menigte staan.

Laten in het leven, in plaats van veroordeling en grump, contemplatie en sobere mening van mensen en situaties. Niet veroordelen en niet jaloemen degenen die iets hebben bereikt. Vergeet niet dat een zelfvoorziening die vanzelf houdt, nooit slechter zal reageren dan. Doe nuttige dingen, leer mensen bewonderen.

negen. Probeer het niet te veranderen

Hoe te begrijpen dat je een kwestie van een aanzienlijke relatie hebt?

Liefde en maak jezelf gemakkelijker als je hetzelfde voelt. Probeer niet om mensen te veranderen, vooral als ze er niet naar vragen. Denk aan het feit dat mensen in de buurt onze reflectie zijn. Wat we ze zien, we zijn. Daarom is het belangrijk:

 • Neem hun eigen en andere mensen emoties.
 • Wees eerlijk.
 • Praat meer goede woorden en complimenten.

10. Houd van jezelf alsof dit jouw taak is

Liefde voor jezelf is geen luxe of genetische gift, die een zelfverzekerde mensen met geboorte hebben. Liefde kan worden genoemd en reizen en bestemming.

Dagelijkse toewijzingstijd om uw gevoelens en verlangens te analyseren. Krijg voor dit dagboek. Let op de emoties die gedurende de dag voorkomen. Maak breaks in het werk en vind tijd op klassen die plezier bieden. Spreek jezelf aanmoedigen, wees voor jezelf de beste vriend.

Harmony Forever: 6 manieren, hoe je niet verveelt met je favoriet

Liefde voor jezelf ontwikkelt geleidelijk, omdat een persoon leert beslissingen te nemen, die in zijn leven zullen blijven, en wat er uit zal gaan, wat te zeggen “ja” of “nee”. Behandel deze vragen serieus, betaal ze tijd

. Houd van jezelf, omdat de kwaliteit van je leven ervan afhankelijk is.

Leave a Reply